Το ΤΕΕ και ο πρόεδρος του προτείνουν τη μετανάστευση στους μηχανικούς

Πρόκειται, τουλάχιστον περί πρόκλησης. Αν στις χιλιάδες των ανέργων, υποαπασχολούμενων, απλήρωτων συναδέλφων – που δυσκολεύονται κάθε μέρα που περνά να επιβιώσουν – το μόνο που έχεις ως ΤΕΕ να προτείνεις, είναι η μετανάστευση, καλύτερα να το κλείσεις το μαγαζί. Καλύτερα να παραμείνεις στην ένοχη σιωπή σου.

 Πηγή: http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΤΕΕ και των οργάνων του. Το τελευταίο τους κατόρθωμα είναι το Δελτίο Αναζήτησης Εργασίας με τίτλο «Έργα – Μελέτες – Εργασία» το οποία θα αναρτάται εβδομαδιαία στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Προηγήθηκε το κλείσιμο του έντυπου δελτίου και η έκδοση του ηλεκτρονικού ημερήσιου δελτίου, το οποίο από την πρώτη στιγμή, προβάλλει μονομερώς την προεδρική άποψη για τα πράγματα. Διακριτική στήριξη της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, υπερπροβολή του προέδρου, απουσία οποιασδήποτε εναλλακτικής φωνής κοκ. Μόλις χθες ακολούθησε και το νέο ηλεκτρονικό δελτίο που όπως γράφει ο πρόεδρος στο μήνυμα του:

 «Στόχος της νέας αυτής ηλεκτρονικής έκδοσης του ΤΕΕ είναι η όσο το δυνατόν έγκαιρη, έγκυρη και οργανωμένη παρουσίαση πληροφοριών και δεδομένων που θα βοηθήσουν τους μηχανικούς, όλων των κλάδων και ηλικιών, στη δύσκολη προσπάθεια παρακολούθησης της αγοράς εργασίας και εξεύρεσης εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης η παρουσίαση πληροφοριών και νομικών συμβουλών που θα συμβάλλουν στην προάσπιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε μια περίοδο μεγάλων μεταβολών, όπου η οικονομική κρίση αλλά και τα αλλεπάλληλα αντιαναπτυξιακά μνημόνια, καθώς και οι υφεσιακές πολιτικές, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο, πλήττοντας όχι μόνο τους διπλωματούχους μηχανικούς της, αλλά και όλους τους άλλους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους.

Το ΤΕΕ, όπως είναι γνωστό, δεν αντιπαλεύει απλώς όλες αυτές τις πολιτικές που βαθαίνουν την ύφεση. Σε συνεργασία με τα Περιφερειακά του Τμήματα, βρίσκεται σε μία γόνιμη διαδικασία διαλόγου, προκειμένου να καταθέσει για άλλη μια φορά, όπως έκανε άλλωστε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, μια νέα πρόταση για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με πρωταγωνιστή και πάλι το διπλωματούχο μηχανικό, τον Έλληνα επιστήμονα.»

 Διαβάζοντας το πρώτο τεύχος τι να πρωτοαναφέρει κανείς. Ξεκινά με υπέρτιτλο «Πρόσβαση ενημέρωσης για 37.000 θέσεις εργασίας μηχανικών», αλλά αμέσως μετά διαπιστώνει πως όλες είναι στο εξωτερικό μέσω της υπηρεσίας «Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα – Eures», ακολουθούν:

50 επιχειρηματικοί κολοσσοί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ασία, τη Νότια Αμερική και την Αφρική, ζητούν διαρκώς δεκάδες ή και εκατοντάδες μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων

Άρθρο με τίτλο «Αυξάνουν οι νέοι που ζητούν δουλειά στο εξωτερικό»

Ιστοσελίδες με αγγελίες για ελληνόφωνους

Έργα στη Βουλγαρία

100 Υποτροφίες στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κεντ, ενόψει του εορτασμού του Ιωβηλαίου του

Η ειδικότητα του Προγραμματιστή-Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι από τις πιο περιζήτητες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

2 θέσεις στη Κύπρο & 5 θέσεις ΔΕΠ στο ΕΜΠ (υποψιαζόμαστε είναι ήδη κλεισμένες)

Πρόκειται, τουλάχιστον πέρι πρόκλησης. Αν στις χιλιάδες των ανέργων, υποαπασχολούμενων, απλήρωτων συναδέλφων – που δυσκολεύονται κάθε μέρα που περνά να επιβιώσουν – το μόνο που έχεις ως ΤΕΕ να προτείνεις, είναι η μετανάστευση, καλύτερα να το κλείσεις το μαγαζί. Καλύτερα να παραμείνεις στην ένοχη σιωπή σου.

 

Explore posts in the same categories: Οικονομική κρίση, Πολιτική, Συνεντεύξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: