ΕΛ.ΑΣ.: ναζιστικού τύπου διαπόμπευση μιας 22χρονης

Κατά τον Μεσαίωνα, ο λεπρός έπρεπε να φέρει ένα κουδούνι ώστε να προειδοποιούνται οι υγιείς για την παρουσία του. Εικόνα από χειρόγραφο του 14ου αιώνα.

Πηγή: mediaoasis

Η υγειονομική σεξοβόμβα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από σεξο-πυροτεχνουργούς της Ελληνικής Αστυνομίας.Τέσσερις έγχρωμεςφωτογραφίες της 22χρονης οροθετικής Ρωσίδας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, όπως και το ονοματεπώνυμό της και το όνομα της μάνας και του πατέρα της.

 Ντροπή στα ΜΜΕ και στους ιστότοπους που αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες της ντροπής με τίτλους όπως: “Ορίστε η Ρωσίδα που σκόρπιζε το θάνατο”.

Μια μοντέρνα εκδοχή του μετακατοχικού ξυρίσματος της γυναικείας κεφαλής έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Πρακτική των νικητών του πολέμου μεν, αποκρουστική για τα σημερινά δεδομένα δε.

Σαν να μην έχουν περάσει χιλιετίες από τότε που οι λεπροί στιγματίζονταν και μάλιστα με τις ευλογίες της Παλαιάς Διαθήκης: «O λεπρός πρέπει να φοράει σχισμένα ρούχα, να μην έχει κάλυμμα στο κεφάλι, να κρύβει τα χείλη του και να κραυγάζει ‘‘ακάθαρτος, ακάθαρτος!’’» (Λευιτικόν, 13: 45-47).

Η διαπόμπευση της Τατιάνας δεν έγινε για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά για προεκλογική εκμετάλλευση. Αρκούσαν η διεύθυνση του οίκου ανοχής, όπως και ο χρόνος παραμονής της Ρωσίδας στην Ελλάδα, ώστε να προειδοποιηθούν και να εξεταστούν όσοι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Η 22χρονη βαρύνεται με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της «διευκόλυνσης ακολασίας».

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση ενός ολοκληρωτισμού που θα τον ζήλευε και η ναζιστική Γερμανία; Mήπως η σύνταξη και το δημόσιο άνοιγμα ενός εικονογραφημένου οροθετικού καταλόγου με τα ονόματα και τις διευθύνσεις ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ που είναι φορείς; Μήπως το ξύρισμα του κεφαλιού για τις γυναίκες, το μαρκάρισμα του μετώπο για τους άντρες ή μήπως ή τα δύο κίτρινα τρίγωνα που έφεραν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η ναζιστική αυτή πρακτική της Ασφάλειας είναι μια παραλλαγή της γνωστής συνήθειας του Μεσαίωνα, όταν οι λεπροί υποχρεώνονταν να φέρουν ένα κουδούνι ή κουδούνια ώστε να προειδοποιούν τους υγιείς για την παρουσία τους (βλ. εικόνα από χειρόγραφο του 14ου αιώνα).

Αλήθεια, γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν δημοσιοποίησε φωτογραφίες και το όνομα του ΕΛΛΗΝΑ ιδιοκτήτη που νοίκιαζε το ακίνητό του για πορνείο;

 

Explore posts in the same categories: Δημοκρατία, Μετανάστες, Οικονομική κρίση, Πολιτισμός, Πολιτική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: