Κριστίν Λαγκάρντ: Yπάρχουν και χειρότερα

Κριστίν Λαγκάρντ: το κυνικό δόγμα “υπάρχουν και χειρότερα”

Πηγή: mediaoasis

Την επόμενη φορά που θα δούμε άλλον έναν έλληνα μαθητή να λιποθυμά μες στην τάξη ή άλλον ένα έλληνα γέροντα να ψάχνει στα σκουπίδια ή άλλη μια έγκυο να μην μπορεί να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν χρειάζεται να σκεφτούμε την τρόικα και τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που μας έφεραν ώς εδώ. Αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κριστίν Λαγκάρντ που στη συνέντευξή της στην “Guardian” της Παρασκευής, δηλώνει ότι σκέφτεται περισσότερο τη φτώχεια στη Νιγηρία και όχι τη φτώχεια στην Ελλάδα για την οποία αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο έλληνας πολίτης που φοροδιαφεύγει. “Ο έλληνας πατέρας που νοιάζεται για το μέλλον του παιδιού του πρέπει πρώτα να πληρώσει τους φόρους του”, λέει με κυνισμό.

Αντί να σκέφτεται τα πεινασμένα ελληνόπουλα, δηλώνει, προτιμά να σκέφτεται τα παιδάκια ενός χωριού της Νιγηρίας που παρακολουθούν μαθήματα μόνο δύο ώρες την ημέρα και μοιράζονται τρία παιδιά μια καρέκλα, όμως διψούν για μάθηση. Με λίγα λόγια, υπάρχουν και χειρότερα.

Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να αγανακτούμε, π.χ., για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία ή για τα φάρμακα που πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Εξάλλου, στον Πόλεμο της Κριμαίας οι στρατιωτικοί χειρουργοί ακρωτηρίαζαν τους τραυματίες χωρίς αναισθητικό. Τι τον θέλει ο έλληνας γονιός τον παιδίατρο, όταν οι φτωχοί Νιγηριανοί καταφεύγουν στον σαμάνο του χωριού; Γιατί οι Ελληνίδες να γεννούν στο μαιευτήριο, όταν η μάνα του Κολοκοτρώνη γέννησε το γιο της στο χωράφι;

Στο ίδιο άρθρο της “Guardian” αναφέρεται ότι η 56χρονη Κριστίν Λανγκάρντ είναι χορτοφάγος και φανατική πολέμιος του αλκοόλ και, καθώς έχει πάθος με το κολύμπι, ποτέ μα ποτέ δεν μένει σε ξενοδοχείο χωρίς πισίνα! Προφανώς, η μεγαλύτερη τιμωρία για την επικεφαλής του ΔΝΤ θα ήταν να αναγκαστεί να κολυμπήσει σε ένα ποτάμι με πιράνχας στη Λατινική Αμερική ή να κατοικήσει σε ένα σλαμ στο Λάγος της Νιγηρίας, σε μια παράγκα δίχως πισίνα. Όταν ένας άνθρωπος σαν τη Λαγκάρντ ζει μες στη χλιδή, δεν έχει το δικαίωμα να λέει σε ένα λαό που υποφέρει ότι υπάρχουν και χειρότερα…

Explore posts in the same categories: Δημοκρατία, Οικονομική κρίση, Πολιτική, εκλογές 2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: