Καραβάνι αγώνα & αλληλεγγύης στων αγώνα των εργατών της βιομηχανικής μεταλλευτικής

Πηγή:http://biom-metal.blogspot.gr/

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, ενός εργοστασίου παραγωγής δομικών υλικών στη Θεσσαλονίκη, είναι απλήρωτοι από τον Μάη του 2011. Από πέρσι τον Σεπτέμβρη άρχισαν επίσχεση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους κρατώντας παράλληλα βάρδιες στο εργοστάσιο για να μην πάρει η εργοδοσία τον εξοπλισμό. Μέσα σε αυτή την πορεία του αγώνα τους συνειδητοποίησαν ότι η καλύτερη λύση είναι να πάρουν οι ίδιοι το εργοστάσιο στα χέρια τους μέσω ενός εργατικού συνεταιρισμού και να το δουλέψουν υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης. Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής είναι ένα σωματείο βάσης που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά βασιζόμενο αποκλειστικά στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Για να πετύχουν τον στόχο τους χρειάζονται ένα δυνατό πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης. Ένα κίνημα αλληλεγγύης που δε θα τους συμπαραστέκεται μόνο ηθικά, υλικά και πολιτικά αλλά θα παλεύει να διαδώσει την προοπτική της αυτοδιαχείρισης στα εργοστάσια και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η επίθεση του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου στην εργασία έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία, το κράτος προσπαθεί λυσσαλέα να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και οι φασίστες καλυπτόμενοι από έναν δήθεν «αντισυστημικό» μανδύα, αλλά ουσιαστικά στηριζόμενοι από το κράτος και το κεφάλαιο, αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος που χτυπάει τα πιο αδύναμα τμήματα της εργατικής τάξης. Παραγωγικές μονάδες κλείνουν ή ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, οι απολύσεις ολοένα κι αυξάνονται ενώ η ανεργία καλπάζει. Σε αυτή την κατάσταση κρίνουμε πως ένα κίνημα εργατικής αυτοδιαχείρισης μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην αυξανόμενη ανεργία κι εξαθλίωση των εργαζομένων, και μια ευκαιρία για ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

 Σωματείο εργατοϋπαλλήλων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική

Από το καλοκαίρι που δημιουργήθηκε η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να δημοσιοποιήσουμε και να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το ζήτημα, σε μια σειρά από πόλεις έχουν γίνει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στην ανεξάρτητη διαδήλωση της Καμάρας στη φετινή ΔΕΘ το στίγμα δόθηκε από την παρουσία της ΒΙΟ.ΜΕ. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης. Θέλουμε η αλληλεγγύη να εξαπλωθεί παντού και να κάνουμε μια πρώτη δυναμική παρουσία στην Αθήνα διεκδικώντας την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε τη διοργάνωση ενός Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα διασχίσει όλη την Ελλάδα, θα πληθαίνει σε κάθε τόπο που θα κάνει στάση και θα καταλήξει στην Αθήνα όπου θα διοργανωθούν μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και μια μαζική και δυναμική πορεία στο υπουργείο εργασίας.

 Νεα συνελευση της Ανοιχτης Πρωτοβουλιας Αλληλεγγυης

Συνέχεια στο σαιτ

http://biom-metal.blogspot.gr/2012/09/blog-post_21.html

Explore posts in the same categories: Συνδικάτα

Ετικέτες: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: