Ούγκο Τσάβες:»H χώρα θα συνεχίσει τη μετάβασή της προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».

«Ήταν μια τέλεια μάχη από κάθε άποψη και μια τέλεια νίκη» επισήμανε ο Τσάβες μιλώντας τους υποστηρικτές του από το προεδρικό μέγαρο. «Δώσαμε ένα μάθημα στον κόσμο» τόνισε.

«Δεσμεύομαι κάθε ημέρα να είμαι καλύτερος πρόεδρος από ότι τα προηγούμενα χρόνια» επισήμανε και πρόσθεσε πως «η χώρα θα συνεχίσει τη μετάβασή της προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».

«Σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλος για την κυβέρνηση… στον οποίο θα είμαστε υποχρεωμένοι κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι και να απαντάμε με ικανοποιητικότερο τρόπο στις ανάγκες λαού μας» υπογράμμισε ο Τσάβες.

Ο Τσάβες εγκωμίασε την στάση του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος –όπως είπε– αναγνώρισε την αλήθεια, παραδεχόμενος την ήττα του.

«Η παραδοχή του αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ειρήνη στη Βενεζουέλα» είπε.

«Από το βήμα αυτό απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ψήφισαν εναντίον μας και αναγνωρίζω το δημοκρατικό τους ταλέντο και την συμμετοχή τους στις εκλογές» πρόσθεσε ο Τσάβες.

Με περίπου το 90% των ψήφων καταμετρημένο, ο Τσάβες συγκεντρώνει ποσοστό 54,42% έναντι 44,97 του Καπρίλες.

Το Καράκας πλημμύρισε από τους οπαδούς του προέδρου της Βενεζουέλας που πανηγύρισαν ηχηρά τη παραμονή του στην εξουσία. Ένθερμοι οπαδοί του Τσάβες συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες στο Καράκας για να γιορτάσουν την νίκη. «Γιορτάζω με όλη μου την καρδιά. Ο Τσάβες είναι η ελπίδα του λαού και της Λατινικής Αμερικής», «δεν μπορώ να περιγράψω την ανακούφιση και την ευτυχία που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή», «η επανάσταση θα συνεχιστεί, χάρη στον Θεό και τους ανθρώπους αυτής της μεγάλης χώρας» δήλωναν οι υποστηρικτές του Τσάβες.

Ο Τσάβες βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας από το 1999. Κατά την προεκλογική εκστρατεία δήλωνε ότι χρειάζεται άλλη μια εξαετή θητεία να συνεχίσει την «Μπολιβαριανή Επανάσταση» προς το σοσιαλισμό. Ο Τσάβες έχει εθνικοποιήσει βασικούς τομείς της οικονομίας της χώρας.

Η Βενεζουέλα έχει ιδιαίτερα μεγάλη παραγωγή σε πετρέλαιο μέσω της διαχείρισης του οποίου χρηματοδοτούνται προγράμματα για την υγεία, την παιδεία και τη στέγαση.

Η νέα εξαετής θητεία του Τσάβες θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου.

Πηγές:iskra, madata

Explore posts in the same categories: Κόσμος, Πολιτική

Ετικέτες: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: