Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΕΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΚΕΑ στη Λ.ΚΗΦΙΣΣΟΥ 96-98, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 10 πμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ    

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

               Οι εργαζόμενοι της HousemarketAE –ΙΚΕΑ,  βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει τους μισθούς κατά 11% και να τους επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με δυσμενέστατους όρους. Η αγωνιστική αντιμετώπιση του ζητήματος από τους εργαζόμενους(στάση εργασίας/ 24ωρη απεργία, 48ωρη για  Παρασκευή –Σάββατο), πανικόβαλε την εργοδοσία που αντιδρώντας σπασμωδικά, απειλεί με απολύσεις αλλά και τη μετακίνηση απεργοσπαστικού μηχανισμού από άλλα καταστήματα. Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των απεργών συναδέλφων μας  και θεωρούμε ότι συνιστούν παράδειγμα για κάθε κλάδο και για κάθε εργαζόμενο που θίγεται από τα μνημονιακά μέτρα.

Αυτό που συμβαίνει στα ΙΚΕΑ, μια κερδοφόρα επιχείρηση, που με λογιστικές αλχημείες παρουσιάζει μειώσεις κερδών, δεν είναι πρωτόγνωρο.  Για να αντιμετωπιστεί, ωστόσο, χρειάζεται εκτός από τη μαχητική αντίδραση των εργαζομένων μακριά από γραφειοκρατικές παλινωδίες και κομματικές περιχαρακώσεις, η ενωτική και συντονισμένη δράση τους, στη βάση των αποφάσεων των γενικών τους συνελεύσεων. Παράλληλα, είναι αναγκαία η συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων των μαχόμενων κλάδων, η αλληλεγγύη των εργαζομένων συνολικά που πλήττονται από τα ίδια μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν οι εκπρόσωποι του υπερεθνικού και εγχώριου κεφαλαίου,  τρόικα εξωτερικού (ΔΝΤ –ΕΕ –ΕΚΤ) και τρόικα εσωτερικού (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ).

  • Καμία υπογραφή ατομικής σύμβαση, καμία μείωση μισθού.
  • Ενωτικός μαχητικός αγώνας των εργαζομένων στη βάση των συμφερόντων τους.
  • Έξω τα μνημόνια και οι τρόικες – νόμος είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

      

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στον αγώνα τωνεργαζόμενων στο ΙΚΕΑ.Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, έχουν απορρίψει τις ατομικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς έως και 11% και η εργοδοσία, που θέλει να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση, επιχειρεί με κάθε τρόπο να κάμψει τις αντιδράσεις «ζητώντας» τους, κατά μόνας, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Η στάση της εργοδοσίας στα ΙΚΕΑ αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο της επίθεσης του κεφαλαίου με στόχο να ξεπεράσει την κρίση του. Όλοι μαζί, κεφάλαιο, τραπεζίτες, κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ με συνεχείς εκβιασμούς μας τρομοκρατούν για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε υποταγμένοι, με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά η εργοδοσία, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.

Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί  η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Explore posts in the same categories: Ανακοινώσεις

Ετικέτες: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: