Για την αντιπολίτευση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

 Πηγή: Εργατικός Αγώνας

Τη δική του άποψη για τη ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έστειλε ο Λυμπέρης Πανούσης:

Σε πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας σας στις 17/12 σε σχέση με το κατά πόσο μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και με υπογραφή Δ.Κ., ενώ διαπιστώνετε, πράγματι υπαρκτούς κινδύνους που γεννιούνται από τη δεξιά στροφή της ηγετικής ομάδας εν τούτοις φαίνεται ότι αγνοείτε τη λειτουργία του χώρου και βέβαια όλες εκείνες τις μοριακές διεργασίες που συντελούνται στο πεδίο της ταξικής πάλης και που οδήγησαν στη δημιουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Είναι γνωστό ότι το 1992 δεν υπήρχε ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά Συνασπισμός. Εκλαμβάνω την αυθαίρετη ταύτιση του κειμένου όχι ως άγνοια αλλά ως υποτίμηση εκείνων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που προσπάθησαν να καλύψουν το πολιτικό κενό που δημιουργούσε από τη μια ο σεχταρισμός και ο οπορτουνισμός της ηγεσιας του ΚΚΕ, και από την άλλη ο ρεφορμισμός του ΣΥΝ. Είναι γνωστό ότι αυτή την ταύτιση συνειδητά χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΚΚΕ, και με όρους του 1992 επιχειρεί να παρέμβει πολιτικά στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα,με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για το ίδιο όσο και για τους εργαζόμενους.

Αν η αριστερή αντιπολίτευση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να κυριαρχήσει δεν μπορεί να αποκλειστεί αξιωματικά. Στη πρόσφατη Συνδιάσκεψη κατέγραψε το 25,7% των αντιπροσώπων ενώ οι τροπολογίες της για το EURO και την κυβέρνηση της Αριστεράς χρειάστηκε δεύτερη καταμέτρηση για να απορριφθούν. Ωστόσο θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι έχει τη δυνατότητα να καταγράφεται και να παρεμβαίνει, κάτι αδιανόητο για τις διαδικασίες μέσα στο ΚΚΕ.

Επομένως θα μπορούσε κανείς με την ίδιο σκεπτικό που διατυπώνετε να θεωρήσει ως πολιτική αυταπάτη τη προσπάθεια της αριστερής αντιπολίτευσης μέσα στο ΚΚΕ να επιβάλλει μια μαρξιστική επαναπροσέγγιση του Κόμματος.

Τέλος, ως αναφορά τη κοινωνική σύνθεση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπολογίσετε τις οβιδιακές μεταβολές στη διαστωμάτωση της εργατικής τάξης που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εργατικές και λαικές συνοικίες.

Όσοι αναγνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης πολιτικού υποκειμένου στη πρωτοπορία της πάλης για το Σοσιαλισμό αν μη τι άλλο είναι υποχρεωμένοι να συνδιαλέγονται. Βαδίζουμε χώρια,κτυπάμε μαζί,είναι ο προθάλαμος της ενιαίας πολιτικής έκφρασης των κομμουνιστών που θα εκφρασθεί όπως και να έχει ξεπερνώντας τη σημερινή διάταξη δυνάμεων και της γεωγραφίας της Αριστεράς

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/

Explore posts in the same categories: Ιδεολογική πάλη, Πολιτική

Ετικέτες:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: