Υπάρχουν όρια ανάμεσα στην κριτική και την πολεμική ,στην κακοήθεια και το ψέμα.

Ιχνη στο χιόνι

Καθένας ας δείξει τους φίλους του. Και τα επιχειρήματα του!

Πηγή: Εργατικός Αγώνας

Είναι θεμιτό και ζωογόνο να υπάρχει αντιπαράθεση ακόμη και πολεμική ανάμεσα σε κομμουνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους, ανάμεσα σε φορείς, κινήσεις και κόμματα. Υπάρχει, ωστόσο, ένα όριο ανάμεσα στην κριτική και την πολεμική και στην κακοήθεια και το ψέμα. Η όποια αντιπαράθεση πρέπει να διεξάγεται με αρχές όπως η εντιμότητα, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η επιχειρηματολογία, η διαλεκτική.

Δυστυχώς, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει επιλέξει ένα δρόμο που μικρή σχέση έχει με την κομμουνιστική ηθική. Αυτό φαίνεται από το πώς μεθόδευσε τα τελευταία χρόνια την παραβίαση του καταστατικού και του προγράμματος και πώς αντιμετωπίζει τα κομματικά μέλη που πάσχισαν να τα υπερασπιστούν. Σπίλωση, αποκλεισμοί και διαγραφές ήταν η απάντηση απέναντι σε κομμουνιστές που επιχείρησαν να διαφυλάξουν το μαρξιστικό λενινιστικό χαρακτήρα του κόμματος.

Ενταγμένη σε αυτή τη λογική είναι και η αντιμετώπιση της ιστοσελίδας μας από το portal του 902. Από ότι φαίνεται, τα κείμενα που δημοσιεύουμε κατά καιρούς ενοχλούν την ηγεσία του ΚΚΕ που έχει χάσει κάθε μέτρο στο τι λέει και πώς το λέει. Στο τελευταίο κείμενο του portal, λοιπόν, αναφέρονται τα εξής:

1. «Η εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενεί μόνο κείμενα ενάντια στην πολιτική του ΚΚΕ».

Είναι σίγουρο πως ο συντάκτης του κειμένου ξέρει πολύ καλά την αλήθεια. Ότι δηλαδή, ο ΕΑ δημοσιεύει κείμενα κριτικής απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και κείμενα ενάντια στην κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ότι καλεί σε γενικό ξεσηκωμό το λαό. Το συνειδητό αυτό ψέμα έχει ως σκοπό τη δημιουργία αντανακλαστικών των κομματικών μελών απέναντι σε κάθε φωνή που αμφισβητεί τη σεχταριστική στροφή της ηγεσίας του ΚΚΕ και τη δημιουργία ενός κόμματος νεκροταφείου που κριτική και αυτοκριτική θα είναι έννοιες χωρίς περιεχόμενο.

2. «Οι συντάκτες τους θα ήθελαν ένα ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, δηλαδή να πίνει νερό στο όνομα της επανάστασης και του σοσιαλισμού, ενώ στην πράξη να καλεί σε συνεργασία με την αστική τάξη και τους οπορτουνιστές, γιατί η επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο μαζί τους… δηλαδή ποτέ!».

Αυτό είναι το ήθος του συντάκτη. Με ορολογία που αρμόζει μόνο σε λούμπεν στοιχεία, αντί να ασκήσει μια επί της ουσίας κριτική που θα ήταν καλοδεχούμενη, επιδίδεται σε έναν αφορισμό. Όποιος κάνει κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ είναι συνεργάτης της αστικής τάξης. Λίγο απέχουν ακόμη από το να μιλήσουν και για έμμισθα όργανα του κεφαλαίου…

3. «Η ιστοσελίδα όσο και αν θέλει να κρυφτεί ο οπορτουνισμός δεν την αφήνει. Ποιοι έχουν πάρει αγκαλιά τον «εργατικό» αγώνα; Το left.gr (το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ), το tvxs.gr (site του Κούλογλου…), το iskra.gr (του Λαφαζάνη) και άλλα site που τόσο πολύ «πονάνε» το ΚΚΕ. Τόσο πολύ που ο καλύτερος από αυτούς λέει τουλάχιστον 3 φόρες τη μέρα ότι το ΚΚΕ είναι «σεχταριστικό», «δογματικό» και άλλα τέτοια. Αυτοί αναδημοσιεύουν κείμενα του «Εργατικού» Αγώνα.

Και όχι μόνο. Ο αστικός Τύπος έχει ουκ ολίγες φορές αξιοποιήσει και αναπαράγει τα γραπτά τους: Από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Βήμα», μέχρι την «Ελλάδα αύριο»… Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Ο γνωστός για τα αγνά αισθήματα που τρέφει για το ΚΚΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού του στάλθηκε στο twitter link (σύνδεσμος) με την ιστοσελίδα που αναπαράγει την κριτική του «εργατικού» αγώνα για το σχέδιο Καταστατικού για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το έκανε και αυτός retweet (επαναπροώθηση)!!! Μαζί τους και ο Άδωνις γράφει: «Πιο συντηρητικό το καταστατικό του ΚΚΕ». Μιλάμε τέτοιος «πόνος» για το Καταστατικό του ΚΚΕ».

Εξαιρετικά!!! Η μεταφυσική σ’ όλο της το μεγαλείο!!! Εμείς του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ -και η ιστοσελίδα μας μαζί- είμαστε οπορτουνιστές. Αλλά προσέξτε: Είμαστε οπορτουνιστές όχι γι’ αυτά που γράφουμε και γι’ αυτά που πιστεύουμε αλλά γιατί αναδημοσιεύουν κείμενά μας «Το left.gr (το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ), το tvxs.gr (site του Κούλογλου…), το iskra.gr (του Λαφαζάνη) και άλλα site που τόσο πολύ ‘‘πονάνε’’ το ΚΚΕ». Αλλά τότε, μ’ αυτή τη λογική, αν η απόδειξη του οπορτουνισμού του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ δεν βρίσκεται στα κείμενά του αλλά στην αναδημοσίευση τους από αυτά τα site και το γεγονός αυτό αποτελεί ατράνταχτο στοιχείο στα χέρια της ηγετικής ομάδας του κόμματος για να μας ξεσκεπάσει, αυτά τα site δεν είναι δικοί μας σύμμαχοι, σύντροφοι της καθοδήγησης. Δικοί σας σύμμαχοι και φίλοι είναι. Εσάς εξυπηρετούν.

Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε; Ο συντάκτης του κειμένου συνεχίζοντας με απαράμιλλο ύφος (με υπονοούμενα αυτή τη φορά περί της που…νας που θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει) επιχειρεί να αποδείξει πόσο δικαιώνεται η πολιτική που έχει επιλέξει η ηγεσία με το επιχείρημα της αναπαραγωγής των κειμένων του ΕΑ από πολιτικούς αντιπάλους.

Πρώτα από όλα ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου, και εν γένει η ηγεσία του ΚΚΕ, αντί να χρησιμοποιούν φθηνά επιχειρήματα, θα πρέπει να απολογηθούν και να εξηγήσουν στα κομματικά μέλη γιατί κάνουν αυτές τις αλλαγές στο Πρόγραμμα και στο καταστατικό του κόμματος. Νιώθει, άραγε, κάποιος την ανάγκη να επιχειρηματολογήσει για αυτές τις αλλαγές; Να εξηγήσει για ποιο λόγο από συνέδριο σε συνέδριο κομματιαζόταν το Πρόγραμμα του κόμματος; Με ποιο δικαίωμα έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η ηρωική ιστορία του ΚΚΕ που θεωρείται πλέον μια αδιάκοπη ιστορία οπορτουνισμού; Γιατί το προτεινόμενο καταστατικό δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για τα κομματικά μέλη αποδυναμώνοντας τη δημοκρατία και υπερμεγεθύνοντας το συγκεντρωτισμό;

Δεύτερον, όταν ο αντίπαλος σε χτυπά μπορεί να το κάνει για δυο λόγους. Είτε γιατί είσαι αντισυστημικός, είτε γιατί κάνεις λάθη και πραγματοποιείς πολιτικές στροφές που του δίνουν αυτό το δικαίωμα. Το κόμμα σε προηγούμενες δεκαετίες διέπραξε λάθη που ο ταξικός και πολιτικός εχθρός δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα. Επομένως, κάθε χτύπημα από τον εχθρό δε σε δικαιώνει απαραίτητα.

Τρίτον, αν ακολουθούσε κανείς αυτή τη «λογική», θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει δώσει όρκους υποταγής στο σύστημα καθώς συχνά αστοί πολιτικοί και αστικές εφημερίδες εκθειάζουν την πολιτική του ΚΚΕ. Εξάρουν την «καθαρότητά» του και τη «σταθερότητά» του. Ας θυμηθούμε τις τοποθετήσεις του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλων σχετικά με το Δεκέμβρη του 2008 (δολοφονία Γρηγορόπουλου), την προνομιακή μεταχείριση από μερίδα δημοσιογράφων (βλέπε Χατζηνικολάου) και τις πολύ πρόσφατες επευφημίες του Παπαχελά, ενός εκ των γνησιότερων εκφραστών των συμφερόντων της αστικής τάξης, με αφορμή την τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα περί λόμπι της δραχμής. Εκτός αυτών, ας απολογηθεί η ηγεσία του ΚΚΕ γιατί αρνήθηκε τη δημιουργία προανακριτικής επιτροπής για το Γ. Παπανδρέου προστατεύοντας τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ζητήματα που όταν έρθει η ώρα θα βγουν στο φως της δημοσιότητας.

Δε νομίζουμε λοιπόν πως την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ τη συμφέρει η εξ αντανακλάσεως δαιμονοποίηση των «ενοχλητικών» απόψεων. Υπογραμμίζουμε και πάλι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, μέσω του 902.gr, έχει επιλέξει να μην απαντά πολιτικά στην επιχειρηματολογία του Εργατικού Αγώνα. Διάλεξε το δρόμο της συκοφάντησης μας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αλλά και των ανεπίσημων ιστοσελίδων που ελέγχει. Δικαίωμα της. Εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε στο επίπεδο του κουτσομπολιού και της ψιθυρολογίας. Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στους κομμουνιστές πολιτικά και να τους καλούμε να τοποθετούνται κι αυτοί πολιτικά για όλα εκείνα που απασχολούν το εργατικό κίνημα γενικότερα και το ΚΚΕ ειδικότερα. Εμείς επιλέξαμε το λόγο. Άλλοι τις κραυγές. Ο καθένας πορεύεται με ό,τι μπορεί.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μία και καλή. Ο καθένας κρίνεται γι’ αυτά που λέει και γι’ αυτά που κάνει κι όχι γι’ αυτά που λένε και κάνουν οι άλλοι γι’ αυτόν-και μάλιστα ερήμην του. Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ έκανε, κάνει και θα συνεχίζει να κάνει κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ παρακολουθώντας σημείο προς σημείο τα λόγια και τα έργα της γιατί ενδιαφέρεται να υπάρχει στην Ελλάδα ένα πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα, μαρξιστικό-λενινιστικό, γνήσιο εργατικό, αντάξιο της 95χρονης ιστορίας του. Υπερασπίστηκε, υπερασπίζεται και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ιστορία και την προσφορά του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και στον ελληνικό λαό γιατί την θεωρεί ανεξάντλητη πηγή επαναστατικού φρονηματισμού και αναπαλλοτρίωτη παρακαταθήκη για το μέλλον του επαναστατικού κινήματος την οποία δεν μπορεί να την χειρίζεται κατά το κέφι του όποιος έτυχε να έχει στα χέρια του τη σφραγίδα του κόμματος. Η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ, που τόσο έχει τραυματίσει το κόμμα με όσα επιχειρεί και με όσα κάνει, ας το καταλάβει καλά: Η ασυλία της τελείωσε. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον ανεξέλεγκτη. Και δεν μπορεί να κρύβεται επισείοντας κάθε τρεις και λίγο τον μπαμπούλα του ταξικού εχθρού για να μένουν τα λόγια και τα έργα της στο απυρόβλητο της κριτικής. Αν πιστεύει πως υπηρετεί το κόμμα και τον μαρξισμό-λενινισμό, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Στα δικά μας επιχειρήματα ας παραθέσει έστω και μια φορά έναν σοβαρό αντίλογο. Τόσα χρόνια εκμηδενίζει την οποιαδήποτε κριτική μέσα στο κόμμα καταφεύγοντας σε οργανωτικά μέτρα. Έξω, όμως, στην κοινωνία, στην δημόσια αντιπαράθεση τέτοια «όπλα» δεν έχουν την παραμικρή ισχύ.

Αυτή η ηγεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Ο δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί το κόμμα στο απόλυτο αδιέξοδο. Στο ηρωικό ΚΚΕ δεν αξίζει αυτή η πολιτική, αυτή η ηθική, αυτές οι μεθοδεύσεις.

Υ.Γ. Στο παραπάνω σχόλιο της ενάντια στον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ λέει για τους συντάκτες των κειμένων της ιστοσελίδας μας: «Οι συντάκτες τους θα ήθελαν ένα ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, δηλαδή να πίνει νερό στο όνομα της επανάστασης και του σοσιαλισμού, ενώ στην πράξη να καλεί σε συνεργασία με την αστική τάξη και τους οπορτουνιστές, γιατί η επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο μαζί τους… δηλαδή ποτέ!». Ωραία! Ας υποθέσουμε ότι το ΚΚΕ με τα δικά μας μούτρα θα είναι έτσι όπως το λέτε. Για να δούμε πως, ήδη, είναι με τα δικά σας μούτρα. Στην απόφαση της ΚΕ του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου διαβάζουμε: «Στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ενισχύεται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ έχει μεγάλες απώλειες, το 48,3% των ψήφων της 6ης Μαΐου, με κύρια τάση διαρροών περίπου 55% προς το ΣΥΡΙΖΑ και 38% προς την αποχή, σύμφωνα, με τις διάφορες μετρήσεις». Δηλαδή έχουμε ήδη ένα ΚΚΕ που μέσα σε ένα μήνα χάνει την μισή εκλογική του δύναμη με πάνω από τους μισούς να πηγαίνουν και να ψηφίζουν τον οπορτουνισμό και τους υπόλοιπους να διαλέγουν την εκλογική -τουλάχιστον- αποστράτευση.

 http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/

Explore posts in the same categories: Πολιτική

Ετικέτες: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: