Η “Χ.Κ. Τεγόπουλος” να πληρώσει τους εργαζόμενους ΤΩΡΑ!

 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου στις 12.00 έξω από τα γραφεία της «Ελευθεροτυπίας»,στο Νέο Κόσμο (Μίνωος 10-16)

 Πηγή:http://anasigrotisi.blogspot.gr/

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 13.00, η εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας, με ανακοίνωσή της προχωράει σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την προκλητική της στάση απέναντι στους 850 και πλέον απλήρωτους εργαζομένους της.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» με τις οικογένειές τους, καθώς και κάθε συνάδελφο που μπορεί να συμπαρασταθεί, σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 12.00 μμ έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στον Νέο Κόσμο.

Τέρμα πια στην Κοροϊδία

  1. Διαφωνούμε με τον τρόπο που μεθοδεύεται το όλο εγχείρημα της επαναλειτουργίας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» από τη διοίκηση και μερίδα εργαζομένων, όχι από το σύνολό τους, χωρίς να καταβληθούν οι οφειλές προς όλους τους εργαζόμενους (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις απόλυσης), και απαιτούμε
  2. Να καταβάλει η εταιρία άμεσα το Δώρο Χριστουγέννων του 2012 το οποίο ως όφειλε, έπρεπε να είχε καταβληθεί έως τις 21/12/2012
  3. Να καταβάλει η εταιρία άμεσα τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες της επίσχεσης εργασίας.

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων 

 

Όχι στην «Ελευθεροτυπία» – φάντασμα

Με μια σκοτεινή μεθόδευση που δεν τιμά καθόλου την παράδοση του ιστορικού τίτλου «Ελευθεροτυπία», οι δύο μεγαλοϊδιοκτήτριες της Χ.Κ. Τεγόπουλος επιχειρούν να απαλλαγούν από τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, τους οποίους έχουν απλήρωτους εδώ και ενάμιση χρόνο.

Όχημα για τη μεθόδευση αυτή είναι η έκδοση μιας εφημερίδας που θα φέρει τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» και στην οποία θα εργάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό από το σύνολο των εργαζομένων, κάτω από συνθήκες που έχουν ήδη καταγγελθεί ως αντεργατικές και απαράδεκτες από τα σωματεία μας.

Την καινούργια αυτή εφημερίδα, η οποία θα σφετερίζεται τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» αναλαμβάνει να εκδώσει κάποια εταιρεία, με άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία. Το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι αυτή η εταιρεία ανήκει στον μέχρι πρότινος δικηγόρο της Χ.Κ. Τεγόπουλος, στον οποίο εμφανίζεται να έχει μεταβιβαστεί το 27% του ομίλου, άγνωστον έναντι ποιου τιμήματος.

Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για πραγματικές ή εικονικές μεταβιβάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας και θα διεκδικήσουμε, μαζί με τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις, όλα τα δικαιώματά μας με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ζητάμε άμεση καταβολή ενός μέρους των υποχρεώσεων της Χ.Κ. Τεγόπουλος στους εργαζόμενους και κατάθεση χρονοδιαγράμματος πλήρους εξόφλησης.

Ζητάμε να μην γίνει δεκτός ο διαχωρισμός που επιχειρεί η Χ.Κ. Τεγόπουλος και η αγνώστων λοιπών στοιχείων παρένθετη εταιρεία μεταξύ κάποιων λίγων «ημέτερων» εργαζομένων, στους οποίους υπόσχεται εργασία και χρήματα και των πολλών εργαζομένων που θα μείνουμε απλήρωτοι και απολυμένοι χωρίς αποζημιώσεις.

Όχι στη δυσφήμηση του τίτλου «Ελευθεροτυπία».

Όχι στις «μνημονιακές» μεθοδεύσεις στο χώρο του Τύπου.

Την Τρίτη το μεσημέρι στις 12 θα είμαστε έξω από το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» μαζί με τα σωματεία μας.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Χ.Κ. Τεγόπουλος και της Ελευθεροτυπίας

 

http://anasigrotisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6905.html

http://anasigrotisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_22.html

http://anasigrotisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3.html

Explore posts in the same categories: Λογοτεχνία

Ετικέτες: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: