Νοιάσου για την τάξη σου… Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

 64975_4822444353492_1252919492_n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Σωματείο  Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) καλεί σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα το μεσημέρι στη 1:00 και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου στις 4:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε συλλαλητήριο ενάντια στην επίταξη καλεί το ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο στις 11.00 στην Ομόνοια.

ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ» ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ! ΜΕ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

 http://www.iskra.gr/

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια

Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού.

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που πρόσφατα δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα από ένα εμπρηστικό ουσιαστικά κάλεσμα. Αναφέρεται ότι οι συγκοινωνίες ανήκουν σε όλους, άρα δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Συμφωνούμε μαζί του ως προς το εξής : Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό. Στο λαό ανήκει και ο λιγνίτης στην Πτολεμαϊδα, στο λαό ανήκουν τα βουνά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τα οποία τα πουλάνε. Στο λαό ανήκουν τα πάντα, ότι υπάρχει πάνω σ’ αυτό τον τόπο και έχει παραχθεί, τα εργοστάσια, τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες. Όμως οι εργαζόμενοι είναι εντελώς αποξενωμένοι απ’ όλα αυτά, δεν αναγνωρίζουν ούτε το μόχθο τους, ούτε το δίκιο τους και αυτοί κυριολεκτικά τα πουλάνε και πάνω απ’ όλα πουλάνε σαν εμπόρευμα την εργατική δύναμη.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας από ιδεολογία, από πίστη, από γνώση ότι σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορεί να γίνει τίποτα δίχως τον εργατικό μόχθο, δίχως την προσφορά των εργαζομένων.

Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στους εκφοβισμούς. Να σταθούμε όλοι σαν μια γροθιά

http://www.kke.gr/

Ανακοίνωση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Η νίκη των απεργών θα είναι νίκη όλου του λαού!

Θα είναι νίκη όλου του λαού, γιατί ανατρέποντας ένα κομμάτι της μνημονιακής πολιτικής, ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική ανατροπή της.

Γιατί μια σπίθα μπορεί ν’ ανάψει φωτιά στον κάμπο, δείχνοντας πως ο μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος αγώνας.

Γιατί η απεργία αυτή δεν υπερασπίζεται δικαιώματα που καταργούνται από μια «συντεχνία», αλλά δικαιώματα που καταργούνται από όλους τους εργαζόμενους.

Γιατί ο αυταρχισμός, η καταστολή, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που αυτή τη στιγμή εκφράζονται με την επιστράτευση των απεργών, αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες όλου του λαού….

http://antapocrisis.gr/index.php/component/k2/item/627

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του μετρό. Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.

Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια! Ο καθένας θα διαλέξει στρατόπεδο!

Είτε θα περάσουν τα αντεργατικά τανκς του μνημονίου, είτε θα νικήσουν οι απεργοί του μετρό και των συγκοινωνιών και θα μπούμε σε τροχιά ανατροπής της φασίζουσας επίθεσης της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ!(…)Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η κλιμάκωση και γενίκευση των απεργιών σε όλες τις συγκοινωνίες, σε άλλους κλάδους και συνολικά!….

http://www.antarsya.gr/node/992

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Το ΜΑΑ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια εναντίον των εργαζομένων.

Η επιστράτευση και η επίταξη είναι το τελευταίο καταφύγιο της τρικομματικής κυβέρνησης, για περάσει πάνω στα πτώματα των εργαζομένων την πολιτική της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Με την ασυλία που της προσφέρουν απλόχερα τα ΜΜΕ επιχειρείται να καμφθεί οποιαδήποτε αντίδραση σε μια πολιτική που έχει καταστρέφει τους εργαζόμενους και έχει καταδικάσει τη νεολαία στην ανεργία και το μαρασμό, χωρίς διέξοδο και ελπίδα.( …)

Όλα τα σωματεία στο πλευρό των απεργών στις συγκοινωνίες. Για μην περάσει η επιστράτευση, η επίταξη, ο φόβος, η πολιτική της τρόικας. Για να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγούμε από την τρόικα, από τη θηλιά της ευρωζώνης που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τους εργαζόμενους…

  http://www.tometopo.gr/home/metopo/1184-2013-01-25-09-11-23.html

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Για ένατη μέρα συνεχίζεται με πείσμα και μαχητικότητα ο αγώνας των εργαζόμενων στο μετρό, που ήδη γενικεύθηκε σε όλες τις συγκοινωνίες.  Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κρατούν ψηλά τη σημαία με το δίκιο του αγώνα τους, υπερασπίζουν το δικαίωμα στην απεργία, εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τους καημούς και τα θέλω εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, των οποίων καταπατούνται καθημερινά τα δικαιώματά τους, των ανέργων και των νέων  που αντιμετωπίζουν την βαρβαρότητα των μνημονίων, της τρόικα και της τρικομματικής κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι απεργοί στις  συγκοινωνίες που δεν λύγισαν μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κυβερνητική προπαγάνδα και τις δικαστικές διώξεις,  αξίζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλου του εργατικού κινήματος. Χρειάζεται τώρα να κινηθεί ολόκληρο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα συντονισμένα και με αιχμή αυτόν τον αγώνα, να απαιτήσει να σταματήσουν εδώ και τώρα οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα πάσης φύσεως  χαράτσια, η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, η επίθεση της κυβερνητικής προπαγάνδας εναντίον των απεργών και η προσφυγή στο μέτρο της επίταξης των μέσων και της επιστράτευσης των απεργών, δείχνει τον αυταρχικό κατήφορο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε τους διεκδίκηση από το ιδιότυπο καθεστώς των Μνημονίων, της φτώχειας και της καταστολής. Η περικοπή των μισθών, η φορολογική αφαίμαξη του λαού και των εργαζομένων, πάει μαζί με το τιμωρό χέρι του νόμου και της τάξης, που προβάλλεται απέναντι σε κάθε χώρο και κλάδο που αμφισβητεί το «μονόδρομο» της πολιτικής των μνημονίων της ύφεσης και της ανεργίας. Η αυταρχική επίθεση της κυβέρνησης πρέπει να αποκρουσθεί συντονισμένα.

Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται όσο κανείς σε αυτή την κρίση,  είναι οι συντονισμένοι, ενωτικοί και μαζικοί αγώνες. Ο συντονισμός των κλάδων κόντρα στον συντεχνιακό συνδικαλισμό, τα κοινά παλλαϊκά αιτήματα και το ¨εμείς¨ , κόντρα στη λογική  του ¨εγώ¨ και των ατομικών λύσεων. Είναι η ώρα να μιλήσει ένα άλλο εργατικό κίνημα, συντονισμένο από τη βάση των σωματείων, με δημοκρατία και σαφές και προσδιορισμένο διεκδικητικό πλαίσιο και αγωνιστικό φρόνημα. 

ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΘΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

protaptek@yahoo.gr

Πρωτοβουλία των 1000,

για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο διεξόδου.

Η συμπαραταγμένη νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση της τρόικας και των μνηνονίων, απογυμνωμένη από κάθε πολιτικό επιχείρημα, διατάσει την ΕΠΙΤΑΞΗ των απεργών του ΜΕΤΡΟ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. (…)

Πρόκειται για μια ακόμα απροκάλυπτη έκφραση της επιλογής της συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να οδηγήσουν σε πλήρη οικονομική και δημοκρατική εκπτώχευση τους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού.(…)

Ο αγώνας των απεργών του ΜΕΤΡΟ και των υπόλοιπων αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα πρέπει να νικήσει. Η πολιτική του μονόδρομου, του τοκογλυφικού χρέους του ΔΝΤ και της ΕΕ, πρέπει και μπορεί για να αρχίσει να ξηλώνεται. Είναι αναγκαίο να αναπτυχτεί άμεσα, με κορμό τα συνδικάτα των ΜΜΜ και την Αριστερά ένα πλατύ μαχητικό και ανυποχώρητο απεργιακό κοινωνικό μέτωπο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που να δρομολογήσει την ήττα της μνημονιακής πολιτικής και να ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική συντριβή και πτώση αυτής της κυβέρνησης.

Όλοι μαζί έχουμε καθήκον να συμβάλουμε στην κλιμάκωση αυτού του αγώνα(…).

  • Νίκη των απεργών στο ΜΕΤΡΟ και τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς.
  • Πλατύ ενιαίο ανυποχώρητο κοινωνικό μέτωπο των εργαζομένων.
  • Πολιτική συντριβή και πτώση της συγκυβέρνησης των μνημονίων της φτώχιας και της τρομοκρατίας.
  • Καμιά θυσία για τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

http://protovoulia-metopo.gr/index.php/2012-08-28-11-10-12/item/242

Η φωτογραφία από το fb του Achilleas Tsom.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Απεργία, Ανακοινώσεις, Συνδικάτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: