Διάλογος για το Κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα

drapeaux_rouges

Ο Εργατικός Αγώνας δίνει στη δημοσιότητα ένα πλαίσιο σκέψεων και απόψεών του με σκοπό να συμβάλλει στις αναζητήσεις των κομμουνιστών που μάχονται και αγωνιούν για το μέλλον του Κομμουνιστικού Κόμματος, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την πορεία του τόπου.

Σκέψεις και απόψεις του Εργατικού Αγώνα για τις εξελίξεις, την τακτική και στρατηγική του ΚΚΕ, το Λαϊκό Κίνημα, το Σοσιαλισμό

Πηγή: Εργατικός Αγώνας

Είναι κοινός τόπος ότι το Κομμουνιστικό κίνημα της χώρας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Η στροφή που κάνει το ΚΚΕ σε θεωρητικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αφαιρέσει από την εργατική τάξη την επαναστατική- πολιτική της οργάνωση την οποία η ίδια κατέκτησε με πολύχρονους ταξικούς αγώνες και αμέτρητες θυσίες. Θα αποτελέσει σμπαράλιασμα της συνοχής και της ικανότητάς της να μάχεται σε όλα τα επίπεδα της ταξικής πάλης, θα σημάνει πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών που για το ελληνικό προλεταριάτο θα είναι ισοδύναμο με την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, με την διάλυση της ΕΣΣΔ.

Όσοι υποτιμούν τον κίνδυνο είτε δεν ενδιαφέρονται για την ύπαρξη ενός πραγματικού επαναστατικού, Κομμουνιστικού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού κόμματος στη χώρα μας, είτε εργάζονται ώστε να μην υπάρχει, είτε είναι απλώς προσκολλημένοι στα σχήματα και στα σύμβολα χωρίς ποτέ να νοιάζονται για την ουσία και το περιεχόμενό τους. Τους θυμίζουμε όμως ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν στο όνομα των πιο υψηλών ιδανικών. Στο όνομα της ελευθερίας και της ισότητας θεμελιώθηκαν οι πιο ανελεύθερες και οι πιο ανισότιμες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Στο όνομα της δημοκρατίας οικοδομήθηκαν τα πιο αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Στο όνομα της ταξικής πάλης και της κοινωνικής απελευθέρωσης προωθήθηκε ο ταξικός συμβιβασμός και η κοινωνική υποδούλωση.

Μπροστά στην τόσο επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ανοίγει τις σελίδες του στο διάλογο για το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, για το ίδιο το μέλλον του ΚΚΕ.

Ο διάλογος αυτός είναι ανοικτός σε όποιον θέλει να συνεισφέρει, χωρίς όρους και περιορισμούς αρκεί να τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις που από την αρχή έχει θέσει η ιστοσελίδα μας. Στο πλαίσιο αυτό εννοείται ότι κείμενα υβριστικού περιεχομένου δεν θα δημοσιευτούν. Εννοείται επίσης ο διάλογος αυτός δεν θα είναι παράλληλοι μονόλογοι. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν ελεύθερα να καταθέτουν την άποψή τους και να απαντούν σε άλλες απόψεις όσες φορές το κρίνουν σκόπιμο. Στην πορεία του διαλόγου ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ θα καταθέσει την δική του άποψη για το θέμα της συζήτησης με συνολικό κείμενο θέσεων και προβληματισμών.

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/dialogos/658-2013-01-27-22-09-37

http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/dialogos/671-2013-02-01-14-30-03

Explore posts in the same categories: Ιδεολογική πάλη

Ετικέτες: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: