20 Φεβρουαρίου 2013 – Πανεργατικός απεργιακός αγώνας για την ανατροπή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ας αφήσουμε τους ανθρώπους που μας μεταφέρουν να μας οδηγήσουν

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΜΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 Φεβρουάριος 2013

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Στις 20 Φλεβάρη, η πανελλαδική πανεργατική  απεργία, πρέπει να έχει τα στοιχεία ενός γενικού κοινωνικού  ξεσηκωμού των εργαζόμενων και του λαού μας, απέναντι στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης της φτώχειας, της ανεργίας, της βίας και του αυταρχισμού. Μια αποφασιστική απάντηση στους ξένους δανειστές, την τρόικα, το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ντόπια πλουτοκρατία, που έχουν οδηγήσει την κατάσταση των εργαζόμενων και της χώρας σε πλήρες παραγωγικό και οικονομικό αδιέξοδο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διαρκή επίθεση με χαράτσια,  φόρους, απολύσεις, με κρατική βία και αυταρχισμό που δεν έχουν τέλος. Μια συνεχή προσπάθεια να καμφθεί πλήρως το ηθικό των εργαζόμενων και του λαού μας, μέσα από την απαγόρευση των απεργιών, την επιστράτευση των απεργών, τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς και την αστυνομοκρατία, για να διευκολυνθεί η συντηρητική  ανασυγκρότηση του συστήματος που επιχειρείται. 

Οι πρόσφατοι απεργιακοί αγώνες στο Μετρό, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των Ναυτεργατών που δεν περίμεναν αποφάσεις υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργάνων για να ξεσπάσουν, εκφράζουν την υπέρβαση της πολιτικής των ενσωματωμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, προειδοποιούν για τον ερχομό νέων ακόμα πιο συντονισμένων και σκληρών αγώνων των εργαζομένων και του λαού μας. Με συντονισμό πρωτοβάθμιων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με  αμεσοδημοκρατική λογική  και λειτουργία, με χρήση παλιών και νέων μορφών πάλης, με επιμονή, υπομονή, και με τη δημιουργία, ενός προγράμματος διεκδικήσεων που θα σπάει την λογική των μονόδρομων και των φαινομένων κοινωνικού αυτοματισμού με  την οποία καλύπτουν το απάνθρωπο κοινωνικό μέλλον στο οποίο μας οδηγούν. Αυτό ¨της Κινεζοποίησης¨,  με μισθούς 250 έως 300 ευρώ και την μείωση του μέσου όρου ζωής κατά μια δεκαετία τουλάχιστον. Αυτή είναι η σύγχρονη  καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μια κοινωνία χωρίς δικαιώματα και εργασιακές ρυθμίσεις, χωρίς Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμό, χωρίς μέλλον για μας τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι,

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο αγώνα για την ανατροπή της καταστροφής και την επιβίωση μας προβάλλοντας ταυτόχρονα το δικό μας όνειρο για ένα μέλλον δικό μας και των παιδιών μας ανάλογο και αντίστοιχο των δυνατοτήτων που μας παρέχει η σύγχρονη γνώση, η εμπειρία και οι παραγωγικές δυνατότητες της εποχής μας. Ως δημιουργοί του πλούτου, που με την καθημερινή παρουσία μας στην  εργασία κινούμε το σύνολο της παραγωγικής μηχανής, μπορούμε να τους πούμε πως αν δεν μπορούν αυτοί να μας προσφέρουν σταθερό παρόν και μέλλον, τότε μπορούμε  να το κατακτήσουμε μόνοι μας και χωρίς αυτούς.  Δεν έχουμε ανάγκη τις βδέλλες. Είμαστε επαρκείς και μορφωμένοι, έχουμε παιδιά με επιστημονική κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία, μπορούμε να προχωρήσουμε ξετινάζοντας από τις πλάτες μας το δικό τους χρέος, τα μνημόνιά τους, τις δανειακές συμβάσεις φτώχειας, ανεργίας και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Δεν πάει άλλο. Το ή εμείς ή αυτοί, πρέπει να απαντηθεί μέσα από τους διαρκείς συντονισμένους αγώνες μας.

 

mail: protaptek@yahoo.gr     pas@syte.gr

Advertisements
Explore posts in the same categories: Απεργία, Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: