8-16 Μάρτη-Φεμινιστική περιοδεία αλληλεγγύης στην Ιταλία

Femminismo1_1_Low

Φεμινιστική περιοδεία αλληλεγγύης στην Ιταλία με τις γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα!

Φεμινιστική περιοδεία αλληλεγγύης για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες από την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα οργανώνεται στην Ιταλία σε 8 πόλεις: Κόμο, Μπρέσια, Μπολόνια, Φλωρεντία, Λιβόρνο, Ρώμη,  Μπάρι, Μιλάνο. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός φεμινιστικού δικτύου  αλληλεγγύης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για να οργανώσει τη συλλογή και την αποστολή οικονομικής συμπαράστασης, καθώς και φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού για το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

«Γυναίκες στην κρίση»  ονομάζεται το δίκτυο ιταλίδων γυναικών που θα υποδεχτεί   από τις 8  ως τις 16 του Μάρτη την Σόνια Μητραλιά, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών εναντία στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας. Θα γίνουν συναντήσεις με γυναικείες οργανώσεις, κοινωνικά κέντρα, συνδικάτα . “Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας και ιδιαίτερα η υγεία των γυναικών -και κυρίως η σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία»  «Θέλουμε να βοηθήσουμε  να κτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης με φεμινιστικά δίκτυα σε ευρωπαϊκό επίπεδο: όχι μόνο με την Ελλάδα άλλα με όλους μας, δηλαδή για όλους τους άλλους λαούς που θα βρεθούν σύντομα στην ιδία κατάσταση. Για αυτό οργανώνουμε φεμινιστικές περιοδείες σε όλη την Ευρώπη. Κάνουμε ενημέρωση για την ανθρωπιστική κρίση, για τις πολιτικές που την προκαλούν, και  βάζουμε στην ημερήσια διάταξή μας  να περάσουμε σε κοινή συντονισμένη δράση.

Η περιοδεία στην Ιταλία δεν είναι η πρώτη. Ήδη,  φεμινίστριες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Ουγγαρίας γύρισαν τη Γαλλία, και μίλησαν σε μια ντουζίνα πόλεις  με θέμα » Κοινωνικό κραχ, άνομο δημόσιο χρέος, λιτότητα και φεμινισμός». Ο επόμενος σταθμός μετά την Ιταλία, θα είναι η Ισπανία.

 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Ανακοινώσεις, Γυναίκες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: